2 Mart 2009 Pazartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA

1 cup = 240ml.=1 su bardağı

MALZEMELER:

HAMURU:

  • 1 su bardağı yoğurt (1 cup)
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ (3/4 cup)
  • 1 yumurta beyazı ( Sarısını üstüne sürmek için ayır)
  • 1 paket kabartma tozu ( 1 tsp)
  • 1 tatlı kasığı tuz ( 1 tsp)
  • Aldiğı kadar un ( Yaklasık 2,5 bardak)

IC MALZEMELERI:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz ya da dereotu
  • Karabiber, pulbiber

HAZIRLANMASI:

  • Un ve kabartma tozu dısında hamur icin gereken tüm malzemeleri karıstırın.Baska bir kapta, kabartma tozu ile birlikte elenmis olan unu, azar azar ekleyip yumusak ve elinize yapısmayan bir hamur elde edin.
  • Iyice yoğurdugunuz hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın(benim hamurumdan 25adet cıktı).
  • Avuç içinizde bastırarak hamuru yuvarlak olarak açın (avuç içi büyüklügünde olacak).
  • Ortasına iç malzemeden biraz koyup, uçlarını birlestirin.
  • Tepsiye dizip, üzerine ayırdıgınız yumurta sarısını sürün. Isterseniz çörek otu ve susamda serpip , önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında (350 F) altı ve üstü kızarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun,

4 yorum:

Didem dedi ki...

Teyzoscugumm tariflerin ve resimlerin cok guzel gorunuyor blogumuz hayirli olsun hepimize:))

Asuman dedi ki...

Tesekkurler Didem. ILk yorum senden geldi, devamini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

ay asu peynirler sanki agzimin icine girdi yemis kadar oldum vallahi nefis ilknursah

Asuman dedi ki...

Ablasi, tesekkurler.