17 Mart 2009 Salı

BİR DEMET KUŞKONMAZ, İKİ AYRI SOS...


Benim kızlarım, kuşkonmaza "uzaydan gelmiş bir sebze" muamelesi yapınca, bizde, 1/2 kg. kuşkonmaz bir gecede tüketilemez oldu. O yüzden ben 1/2 kiloyu ikiye ayırıp, iki akşam üst üste iki değişik sos ile yapıyorum. Verdigim "Hollandaise sos" 1/2 kg. kuskonmaz içindir, eğer siz de 250 gramını yapacak iseniz, bu sosu yarım ölçü hazırlayın.


BASİT HOLLANDAISE SOSU

  • 1/2 kg. Kuşkonmaz
  • 1/2 cup Miracle Whip Calorie-Wise Dressing (ya da yarim su bardağı mayonez)
  • 1/2 cup yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Sürekli karıştırarak, 5 dk. kısık ateşte pişirin (kaynamasin). Buharda pişirilmiş kuşkonmazların üzerine döküp, servis yapın.




LİMONLU, ZEYTİNYAĞLI SOS:

  • 1/2 kg.Kuşkonmaz
  • 1/2 limon suyu
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı "Dijon" hardal

Tüm malzemeyi iyice çırpıp, buharda haşlanmış kuşkonmazların üzerine, servis yapmadan önce dökün.

  • NOT: Kuşkonmazları buharda haşlamadan önce, altta kalan sap kısımlarını kırarak atın. Başından ve sonundan iki elinizle tutup eğdiğiniz kuşkonmazlar, doğal olarak kırılacaklardır. Buharda 4 dakika haşlamak yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok: