13 Mart 2009 Cuma

KIYMALI, YUMURTALI PİDE



Türkiye'de yaşamıyorsanız, bu tarif favorileriniz arasına girebilir. Hem yapımı çok kolay, hem de alıştiğımız lezzete çok yakın. Ben kıymalı yumurtalı tarifi yazdım, ama iç malzemesi sizlerin arzusuna kalmış. Alttaki resimde gördüğünüz gibi, peynirli, sucuklu ve pastırmalı da bir hayli güzel oluyor.

MALZEMELER:

  • 4 su bardağı un (4 cup)
  • 1 su bardağı ılık süt (1 cup)
  • 1 paket kuru maya (1 tsp)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (1tsp)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (1 tsp)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ (2 tbsp)
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 yumurta ( üzerine koymak için)

İÇ MALZEMESİ:

  • 250 gr. kıyma
  • 1 büyük soğan ( cok ince dogranmis)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük boy rendelenmiş domates
  • Tuz, karabiber

HAZIRLANMASI:

  • 1 bardak ılık sütün içinde, 1 tatlı kaşığı mayayı ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.
  • Büyükçe bir kapta, unu ve tuzu karıştırın. Mayalanmış sütü ve yağı da ilave edip, aldığı kadar suyla elinize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Hamuru en az bir saat, üstünü örterek mayalanmaya bırakın.
  • 10 eşit parçaya ayırın ve merdane ile elips şeklinde açın. İçlerine, istediginiz iç malzemesini koyup, uçlarindan başlayarak pide şeklinde kapatın.
  • Yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine dizip, 350 F (180 C) da altı,üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

NOT: Eğer yumurta koyacak iseniz, pidenizin pişmesine yakın, küçük bir kapta çırptığınız yumurtayı bir kaşık yardımı ile dökün.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hamile kuzeni oolan kadin bunu yapar mi yaaaa hain kuzen hainnnnnnnnnnnnnnnnn

Asuman dedi ki...

Ebrum offf, hani ablam sana 2 ay bu blogu yasaklamisti. Niye yasaklara uymuyorsun bakayim sen?

Tuba dedi ki...

Asuş ablam, dun kiymali pideyi denedim, bir harika oldu, Tolga parmaklarini yedi.