Arzu edilirse, tüm malzemeler mixer ile karıştırıldıktan sonra içine, ceviz ve üzüm de konulabilir.
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1+2/3 su bardağı şeker (1+2/3 cup)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ (1/2 cup)
- 1/2 su bardağı süt (1/2 cup)
- 1+2/3 su bardağı un (1+2/3 cup)
- 1 paket kabartma tozu (1,5 Tsp)
- 1 paket vanilya ya da limon kabugu rendesi
- 2 çorba kaşığı kakao (2 Tbsp)
HAZIRLANMASI:
- Yumurtalarla şekeri 7 dakika çırpın
- Yağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
- Ayrı bir kapta elediginiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin.
- Tüm malzemeyi iyice karıstırın.
- Guzelce yaglanmis olan, ortasi delik kek kalıbına bu malzemenin 3/4 unu dökün.
- Geri kalana, 2 çorba kaşığı kakao ilave edip karıştırın ve kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 C (325F) fırında, yaklaşık 40-45 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırın teline alıp ılıtın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder