11 Mart 2009 Çarşamba

ARNAVUT PİŞİSİ



FOÇA'DAN TARİF GELDİİ... Ablam ve yeğenler sağ olsunlar, hafta sonu kendilerine ziyafet kahvaltısı hazırlamislar. Beni de avutmak icin, bloguma resimlerini çekip yolladilar. Bu pişi, akrabalar bir arada olduğunda olmazsa olmazımızdır :) En guzel ablam yaptığı icin de, bu iş hep O'na kalır. Teşekkürler bayanlar, ellerinize saglik...

MALZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt ( 1 cup)
  • 1 su bardağı ılık süt (1 cup)
  • 1 paket karbonat ( 1 tsp)
  • Aldığı kadar un
  • Birkaç damla limon suyu ( Karbonatın üzerine döküp, küçük bir yerde karıstırın)
  • Kızartmak için yağ
HAZIRLANMASI:
  • Yumurta, yoğurt ve ılık sütü, büyükce bir kapta karıştırın.
  • Karbonat'ı ve unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak bir hamur olacak.
  • Unlanmis tezgahta, iyice özleşene kadar yoğurun.
  • 4 parçaya ayırın ve alttaki ilk resimde görüldügü incelikte, merdane ile açın.
  • 3'er parmak genişliğinde seritler halinde kesin.Uçlarina iki çentik atıp, bol yağda kızartın.


Afiyet olsun.

 




2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba siteme biraktigin guzel yorum icin sana cok tesekur ediyorum eyer birakmasaydin benimde bir hemserimin boyle guzel biyiklarini yani pisilerini goremiyecektim benim annemde karsiyakalidir..
karsiyakayi cok severim eyer birgun tr ye donucek olursam izmirde tek yasamak istedigim yer orasi. birde tabi foca benim ablamda focada yasiyor..
bak nekdar cok benzer yanimiz varmis kuzey amerika demissin bilgilerinde neresindesin bende burdayim cunki kuzey amerika hele songunlerde ne soguk boyle dimi gerci calgary cok daha sogukmus ordanmisin yoksa?
yine beklerim ara sira yokla beni..

Unknown dedi ki...

Sevgili Asya, bu kadar ortak yan olunca tabiiki tanismadan olmaz! E- mail adresinizi blogunuzda goremedim. Ben size benimkini tekrar yazayim, bana bir e-mail atarsaniz sevinirim. Belli mi olur, belki de ablalarimiz bile arkadas cikabilir :) Hatta annelerimiz bile...
Sevgiler.

krsykli@gmail.com