14 Mart 2009 Cumartesi

PİRİNÇLİ ERİŞTELİ ÇORBA

MALZEMELER:

  • 1 patates, 1 havuç
  • 1/2 su bardağı erişte
  • 1 Türk kahve fincanı pirinç (Yıkanıp, sıcak suda bekletilmiş)
  • 1 küçük soğan
  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • maydanoz
  • tuz


HAZIRLANIŞI:

  • Patates ve havucu küp şeklinde doğrayin. İnce doğranmış soğanı, domates ve salça ile birlikte tereyağında kavurun. 5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip kaynatin.
  • Su kaynayınca,patates,havuç,pirinç ve eristeyi ilave edin.Tuzunu da ilave ederek sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Üzerini kıyılmiş maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: