MALZEMELER:
- 1 patates, 1 havuç
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 Türk kahve fincanı pirinç (Yıkanıp, sıcak suda bekletilmiş)
- 1 küçük soğan
- 1 rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı tavuk suyu
- maydanoz
- tuz
HAZIRLANIŞI:
- Patates ve havucu küp şeklinde doğrayin. İnce doğranmış soğanı, domates ve salça ile birlikte tereyağında kavurun. 5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip kaynatin.
- Su kaynayınca,patates,havuç,pirinç ve eristeyi ilave edin.Tuzunu da ilave ederek sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
- Üzerini kıyılmiş maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder