21 Mart 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE





MALZEMELER:

  • 1/2 kg. taze fasulye
  • 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 büyük boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 3 domates ( Bir tanesinin yarısı, tencerenin ortasına konmak üzere ayrılır)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


HAZIRLANMASI:


  • Fasulyelerin kılçıklarını çıkarıp, ayıklayın.
  • Bir kapta, bütün malzemeyi karıştırın.
  • Pişireceğiniz tencerenin ortasına (kesik yeri alta gelecek şekilde) ayırdığınız domatesi koyun. İlk sıraya (düzgünlerinin seçildiği) fasulyeleri dizin. Geri kalan fasulyeleri de, olabildiğince düzgün olarak yerlestirin.
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, bir tabak kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirin.
  • Soğuk olarak servis yapin.

    NOT: Piştikten sonra, kapak hafif aralık olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, pişirirken üzerine koyduğumuz tabağı tutarak, bir kaseye suyunu süzdürün ( süzdürmezseniz, ters çevirirken yemeğin suyu sıçrar ve şekli de bozulabilir). Daha sonra, servis yapacağınız tabağa yavaşça çevirip, süzdürdüğünüz suyunu ekleyin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Ebru dedi ki...

mmmm bu kadar shik taze fasulye:) masallah, masallah...

Ilkay dedi ki...

Blogunuza tesadufen rastladim. Resimler ve tarifler gercekten cok guzel duruyor, en kisa zamanda deneyecegim.

asya yusof dedi ki...

Evete ya zate taze fasulyeyi cok severim ama seninki kadar guzelene denk gelmedim gorunus acisindan ellerine sagalik cok yaratici olmus gorunus super..
belki bende bir iki kere boyle yapip misafirlerimi sasirtsammi acaba?