MALZEMELER:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su (haşlamak için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı salça ( 1,5 yemek kaşığı biber, 1,5 yemek kaşığı domates salcası)
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı mercimeği yıkayıp 4 bardak su ile ateşe koyun. Mercimekler ezilip, hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın (bütün suyunu çekmesin, kuru olur).
- 1 su bardağı bulguru üzerine döküp karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, bulgurlar şişene kadar bekleyin (20 - 30 dakika).
- Bu arada, 1 baş kuru soğanı incecik doğrayıp tavaya alın. Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. Salçaları ekleyin, birkac dakika daha karıştırın.
- Bu karışımı mercimekli bulgurun üzerine döküp, 5 dakika kadar yoğurun. Yeşillikleri, tuzu, kimyonu, pulbiberi ve limonu da ilave edip iyice karıştırın.
- Harçtan, cevizden biraz büyük parçalar koparıp, avucunuzun içinde şekil verin. (çiğ köfte şekli olabilir)
- Servis tabağına dizip, marul ya da roka ile süsleyin.
- Ben ortadaki küçük tabağa, ekşi sevenler için nar ekşisi koyuyorum.
Afiyet olsun
4 yorum:
bir de tek basina yiyince tadi ciksa sunlarin, hemen yapiverecegim ya:(
3 ay sonra hep birlikte yapip yiyecegiz Ebru'm. Az kaldi...
anam bak burda ne yazmissin, yapmadin ama alacagin olsun:(
Verdiginiz olculerle tam kivaminda oldu, coook tesekkur ederim. Benim yaptiklarim ya civik kaliyordu ya da cok kati. Artik tarifimi buldum. Ellerinize saglik...
Yorum Gönder