15 Mart 2009 Pazar

ZEYTİN EZMELİ, DEREOTLU POĞAÇA



MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1,5 çorba kaşıği toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Zeytin ezmesi
  • Aldığı kadar un
HAZIRLANMASI:
  • Süt şeker ve maya bir kapta eritilip 10 dk. bekletilir.
  • Yumurta, yağ, dereotu, un ve tuz konup yumusak hamur yapılır.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar avuç içinde açılıp, içine zeytin ezmesi konup yuvarlak kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine dizilip, ılık fırında 15-20 dakika kadar hamurun mayalanması beklenir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu konur. 180 C de, önceden ısıtılmıs fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU TARİFİNİ BİZ DE YAPIYORUZ BEN ÇOK SEVERİM. HEM KOLAY HEM LEZZETLİ. ELLERİNE SAĞLIK...