16 Mart 2009 Pazartesi

LAHANA DOLUSU



Foça'dan yine tarif geldi...Bu gidişle, ablam bana rakip blog açacak gibi bir his var içimde :) Şaka bir yana bu lahana kapaması bir harika oluyor. Benim gibi, lahana sarmaya üşenenlerdenseniz eğer, bunu tavsiye ederim. Fazla uğraşmadan ayni lezzeti yakalayabilirsiniz. Abla'cığım ellerine sağlık, sevgili Didem fotolar da çok güzel, tesekkürler.



MALZEMELER:

  • 1 orta boy sarmalık lahana
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 corba kaşığı yağ
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • yemek kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
  • 2 su bardağı su

HAZIRLANMASI:

  • Lahanayı haşlayıp, bir kenara süzülmeye bırakın.
  • Bir tencerede, 2 çorba kaşığı yağ ile ( kıymanız yağlı ise koymayabilirsiniz) kıymayı ve ince doğranmış soğanı kavurun. Sonra pirinci ve salçayı ekleyin.
  • Onlarla da biraz kavurup, yarim çay bardağı sıcak su ilave edin ve ocağın altını kapatın.
  • Orta boy dikdörgen bir borcama, bir kat lahana bir kat ic koyup (toplam 3 kat lahana, 2 kat iç malzemesi oluyor) istediğiniz boyda kesin.
  • Bu aşamadan sonra isterseniz, yemeğinizin üzerini strech ile kapatıp, pişireceğiniz saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Pişirmeden önce, kıymayı kavurduğunuz tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp, yemeğin kenarından dökün. 190C lik fırında (375F), üzeri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun.


LAHANANIN SAĞLIĞA FAYDALARI:

  1. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
  2. Vücudun bağışıklık sistemini uyarır, bazı bakteri ve virüsleri yok eder.İçeriğindeki antioksidan maddeleri ile, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır.

3 yorum:

Gönül dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Gönül dedi ki...

hayatım nefis görünüyor bayıldım valla....ayrıca sitenide inceledim harika lezzetler var..elciklerine sağlık..öpüyorum sevgilerimle

Adsız dedi ki...

canim kardesim arnavut kizi ve gelini olaraktan bu yemekleri yapip gondermekten buyuk mutluluk duyuyorum insallah deneyenlerde beyenir ayrica yemegin esas ismi lahana dolusu cok opuldun