4 Mart 2009 Çarşamba

ISLAK KEK


Bu tarifi yeni denedim ve harika oldu. Sizlere, denedigim olculer ile yaziyorum. Bir sonraki denememde, uzerine ayirdigim 1 bardak sosa, ilave olarak birkac kasik sut daha katacagim. Bana islakligi biraz az olmus gibi geldi.Resimden de gordugunuz gibi tam altina kadar islanmadi. Eger "bu islaklik karar derseniz" bu tarif tam size gore...

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 2 su bardagi seker ( 2 cup)
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 su bardagi sut ( 1 cup)
  • 1 su bardagi siviyag ( 1 cup)
  • 2 su bardagi un ( 2 cup)
  • 1 paket kabartma tozu ( 1,5 tsp)
  • vanilya ( Istege bagli)

HAZIRLANMASI:

  • Seker ve yumurtayi 7 dakika boyunca cirpin.
  • Sut, yag ve kakoyu ilave edin, tekrar cirpin.
  • Bu karisimdan bir su bardagini, pistikten sonra uzerine dokmek icin ayirin. ( Eger daha fazla islak olmasini istiyorsaniz bu ayirdiginiz karisima 2 - 3 yemek kasigi kadar soguk sut ekleyin)
  • Kabartma tozu ve vanilyayla birlikte elenmis olan unu ilave edin.
  • Tum malzemeyi karistirip,iyice yaglanmis 36x23cm. ebatlarinda, dikdortgen borcama dokun.
  • Onceden isitilmis 170 C ( 325 F ) lik firinda, batirdiginiz kurdan kuru cikana kadar pisirin.
  • Firidan cikar cikmaz dilimlere kesip uzerine ayirdiginiz 1 bardak sosu dokun.
  • Uzerini suslemek icin ben ceviz ve yesil fistik kullandim. Hindistan cevizi de baska bir alternatif olabilir.




Afiyet Olsun.

1 yorum:

Ebru dedi ki...

Bugun yaptim harika oldu, yarin oglumun beslenme cantasina girecek:)Ayni annemin ben kucukken yaptigina benziyor:))