Canadian Living dergisinin bu tarifi, özellikle hafta içi mutfağa ayıracak fazla zamanı olmayanlar icin ideal . Yapımı kolay, çok fazla pişirilmeyen bol sebzeleri ile sağlıklı ve çok renkli bir tabak.
Ben soğutmadan bir an önce yiyebilmek için o kadar aceleci davranmışım ki, resmi çekmeden önce sebzelerimi düzenlemeyi bile düşünememişim :))
Ben soğutmadan bir an önce yiyebilmek için o kadar aceleci davranmışım ki, resmi çekmeden önce sebzelerimi düzenlemeyi bile düşünememişim :))
Malzemeler: (4 kişilik)
- 1 paket (450 gr) Chineese stir-fry noodles (çin eriştesi) ya da "angel hair" makarna
- 500 gr. derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı
- 1/2 demet broccoli
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış zencefil (ginger)
- 1 adet jülyen doğranmış havuç
- 1 su bardağı dilimlenmiş mantar
- 1 adet kabak
- 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
- 4-5 tane kuşkonmaz (küçük parcalara kesilmiş)
Sosu:
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1/4 su bardağı teriyaki sos
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi (yoksa kullanmayabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı susam yağı (bende yoktu, kullanmadım)
- 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1/2 tatlı kaşığı acı biber sosu
Hazırlanışı:
- Sos icin verilen malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Cin eriştesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tencerenin kapağını kapatıp sıcak bekletin (makarna ile yapacaksanız makarnanızı haşlayıp, sıcak bekletin).
- Tavukları uzun şeritler ya da küp şeklinde kesin.
- Diğer sebzeleri de yıkayıp, temizleyip, doğrayıp, hepsini ayrı ayrı tabaklarda hazır bekletin.
- Wok'u ya da derince bir tavayı iyice ısıtıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyun.
- Yağ ısınınca, tavukları kızarana kadar pişirip (4 dakika kadar), bir tabağa alın, sıcak tutun.
- Soğanı, sarımsağı ve zencefili ekleyip 1 dakika karıştırın.
- Havucu, mantarı, kabağı ve kırmızı biberi de ilave edip, üzerlerine 1/3 su bardağı su döküp, kapağını kapatarak 3 dakika kadar buharı ile pişirin.
- Önceden pişirdiğiniz tavukları ve hazırladığınız sosu da ilave edip, sos koyulaşana kadar (1 dakika) karıştırıp, önceden hazırladığınız sıcak çin eriştesinin üzerine koyarak servis yapın.
- Arzu ederseniz üzerlerine kavrulmuş susam da serpebilirsiniz.
Püf noktaları:
- Wok’unuzu iyice ısıtıp, yağını sonra ekleyin ve wok'u sallayarak, yağın her tarafına yayılmasını sağlayın.
- Pişirmeye başlamadan önce, sosunu ve tüm malzemeleri yıkayıp, doğrayıp hazır edin ki, pişirme aşamasında hepsini aynı anda ekleyebilesiniz.
1 yorum:
http://hakkanida.blogspot.com/ ellerinize sağlık
Yorum Gönder