18 Şubat 2010 Perşembe

Teriyaki soslu, tavuk stir- fry





Canadian Living dergisinin bu tarifi, özellikle hafta içi mutfağa ayıracak fazla zamanı olmayanlar icin ideal . Yapımı kolay, çok fazla pişirilmeyen bol sebzeleri ile sağlıklı ve çok renkli bir tabak.
Ben soğutmadan bir an önce yiyebilmek için o kadar aceleci davranmışım ki, resmi çekmeden önce sebzelerimi düzenlemeyi bile düşünememişim :))

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 1 paket (450 gr) Chineese stir-fry noodles (çin eriştesi) ya da "angel hair" makarna
  • 500 gr. derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı
  • 1/2 demet broccoli
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış zencefil (ginger)
  • 1 adet jülyen doğranmış havuç
  • 1 su bardağı dilimlenmiş mantar
  • 1 adet kabak
  • 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
  • 4-5 tane kuşkonmaz (küçük parcalara kesilmiş)

Sosu:

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/4 su bardağı teriyaki sos
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi (yoksa kullanmayabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı (bende yoktu, kullanmadım)
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 tatlı kaşığı acı biber sosu
Hazırlanışı:
  • Sos icin verilen malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Cin eriştesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tencerenin kapağını kapatıp sıcak bekletin (makarna ile yapacaksanız makarnanızı haşlayıp, sıcak bekletin).
  • Tavukları uzun şeritler ya da küp şeklinde kesin.
  • Diğer sebzeleri de yıkayıp, temizleyip, doğrayıp, hepsini ayrı ayrı tabaklarda hazır bekletin.
  • Wok'u ya da derince bir tavayı iyice ısıtıp, 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyun.
  • Yağ ısınınca, tavukları kızarana kadar pişirip (4 dakika kadar), bir tabağa alın, sıcak tutun.
  • Soğanı, sarımsağı ve zencefili ekleyip 1 dakika karıştırın.
  • Havucu, mantarı, kabağı ve kırmızı biberi de ilave edip, üzerlerine 1/3 su bardağı su döküp, kapağını kapatarak 3 dakika kadar buharı ile pişirin.
  • Önceden pişirdiğiniz tavukları ve hazırladığınız sosu da ilave edip, sos koyulaşana kadar (1 dakika) karıştırıp, önceden hazırladığınız sıcak çin eriştesinin üzerine koyarak servis yapın.
  • Arzu ederseniz üzerlerine kavrulmuş susam da serpebilirsiniz.


Püf noktaları:

  1. Wok’unuzu iyice ısıtıp, yağını sonra ekleyin ve wok'u sallayarak, yağın her tarafına yayılmasını sağlayın.
  2. Pişirmeye başlamadan önce, sosunu ve tüm malzemeleri yıkayıp, doğrayıp hazır edin ki, pişirme aşamasında hepsini aynı anda ekleyebilesiniz.

1 yorum:

ArEs dedi ki...

http://hakkanida.blogspot.com/ ellerinize sağlık