17 Şubat 2011 Perşembe

KARNABAHAR KÖFTESİ



Coçuklarınıza eğer “içinde karnabahar var“ demezseniz , biraz zor anlarlar :) Yani demem şu ki; karnabahar yemeyenlere kolayca yutturulabilecek bir köfte...Mesela ben kadınbudu köfte dedim “biraz değişik olmuş“ filan dedi, ama yediiiii...
Harika bir meze, farklı bir tat, bir de kızartma olmasaydı. Köfteler biraz daha inceltilerek, çok az yağlı teflon tavada pişirmek denenebilir bence...Deneyen olursa nasıl olduğunu lütfen bana da yazsın.

Malzemeler: ( 4 kişilik)
  • 1/2 adet orta boy karnabahar
  • 1/2 çay bardağı pirinç  (1/2 çay bardağı suda haşlayın)
  • 5-6 dal taze soğan ya da 1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Maydanoz,dereotu
  • Deniz tuzu, karabiber, kimyon, yenibahar ve pulbiber
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Üzerine:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • İnce kıyılmış dereotu
  • 1-2 diş dövülmüş sarımsak
  • Biraz deniz tuzu
Hepsi karıştırılıp, servisten hemen önce köftelerin üzerine dökülür ya da ayrı bir servis kabında köftelerle birlikte sofraya konur.

Hazırlanışı:
  • 1/2 çay bardağı pirinci, 1/2 çay bardağı suda, suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.
  • Karnabaharı küçük parçalara ayırıp, tuzlu suda haşlayın, suyunu süzüp çatalla ezin.
  • Soğanları ,maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın, baharatları ilave edin, peyniri ekleyin, ezilmis karnabaharların suyunu elinizle sıkıp, onları da ekleyin ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.
  • En son yumurtayı kırıp hamuru sulandırmamak icin hafifçe tekrar karıştırın.
  • Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Elinizi biraz yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın (üzerlerinden hafifçe bastırarak biraz yassılaştırın) ve kızmış yağda önlü arkalı kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını alın.
  • Yoğurda dövülmüs sarımsak ekleyin. Dereotunu ince kıyıp ilave edin ve hepsini karıştırın. Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün,  pulbiber serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.



6 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

demem demem ben çinmde karnıbahar var diye:)Ellerinize sağlık

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ellerinize sağlık..ben genelde un ekliyordum pirinçte çok yakışır eminim güzel fikir oldu...

CEPAYNASI dedi ki...

karnabahar...bayılırım ama kızartma:(
bu karışım fırına verilse nasıl olur acaba...

Yeşim dedi ki...

Arkadaşım pratik yemekler adlı sitede nerdeyse tüm tariflerin resimleriyle alınıp kopyalanmış.Tabi benim ve bir çok arkadaşımızın.

http://www.pratikyemektarifleri.info/2011/01/page/5

Unknown dedi ki...

Sevgili Lezzete dair,
Hem de o kadar futursuzca yapmislar ki, fotograflarin uzerinde isimlerimiz bile var. Bu "EMEK HIRSIZLARINA" ne yapabiliriz ki, kinamaktan baska?
Bildirdiginiz icin tesekkur ediyorum.
Sevgiler,
Asuman

Deli Anne dedi ki...

Denemeli hemen! Mücvere gibi bir his bıraktı bende.. mücveri de çok severim.. ellerinize sağlık