21 Şubat 2011 Pazartesi

Parmesan peynirli tavuk / Chicken Parmesan


Nefis bir tavuk tarifi. Eğer tavukları 1/4 su bardağı yağda kızartmak istemezseniz, 3-4 yemek kaşığı yağ ile ısıtılmış teflon tavada da kızartabilirsiniz (ben öyle yapıyorum). Belirtmek istediğim bir başka nokta da; Parmesan peyniri tuzlu olduğu için, domates sosuna ayrıca tuz ilave etmedim. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER: (4 kişilik)

Sosu için:
  • 1/2 büyük boy soğan
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağı
  • 2 diş -ince doğranmış- sarımsak
  • 1 adet konserve (28 oz) crushed domates ya da 6-7 adet rendelenmiş büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı -silme- acı pul biber
  • Bir çimdik şeker
Diğer malzemeler:
  • 4 adet kemiksiz derisiz tavuk göğsü
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu ( ben bayat ekmek içini robotta ince çekiyorum)
  • 1 su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen yaprağı
  • Mozzerella ya da kaşar peyniri
Hazırlama metodu:
  • Öncelikle sosu hazırlayalım. Bunun için 1/2 adet soğanı rendeleyin. Yağınızı orta boy bir tencerede ısıtın, soğanları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edip1 dakika da sarımsağı soteleyin. En son domatesi, kekiği, pul biberi ve şekeri ekleyip, kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da orta ateşte, kapağını kapatmadan 10-12 dakika pişirin.
  • Sos pişerken, tavukları hazırlayın. Bunun için 1 adet tavuk göğsünü bir parça yağlı kağıdın ya da strech filmin arasında döverek inceltin. Bu işlemi tavuklar bitene kadar tekrarlayın.
  • Fırınınızı 400F- 205C  ye ısıtın.
  • Bir kapta galeta ununu ve 1/2 su bardağı parmesan peyniri karıştırın. Başka bir kapta, 2 yumurtayı çırpın.
  • 1/4 su bardağı sıvıyağı bir tavada biraz kızdırın (dumanı çıkacak kadar kızmasın ki tavuğun dışını altın sarısı renginde kızartabilelim)
  • Inceltilmiş tavuk göğülerini önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa batırıp, kızdırılmış yağda her iki tarafını da altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
  • Domates sosumuzun bir kısmını 23x33 cm. ebatlarındaki bir tepsiye, (tepsinin altını kapatacak kadar) dökün.Kızarmış olan tavukları sosun üzerine koyun, artan sosu tavukların üstüne paylaştırın. En üste, kalan 1/2 su bardağı parmesan peyniri, mozzerella peyniri ve 2 yemek kaşığı taze fesleğeni serpip önceden ısıttığınız 400F-205 C fırında 10-12 daika ya da peynirler kızarmaya başlayana kadar pişirin.
  • Tercihen yanında spagetti makarna ile sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.




3 yorum:

Unknown dedi ki...

çok cezbedici bir görüntü olmuş ellerine sağlık eminim nefis olmuştur.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

çok leziz bir tarife benziyor...helede fırına girdiyse enfes olmuştur ellerinize sağlık...

Ebru dedi ki...

crushed tomatoes =un turkcesi konkase domates olmali galiba