22 Şubat 2010 Pazartesi

Köfteli patates



Bildiğimiz fırında köfteli patatesten tek farkı, sunumu :) Misafirlerinize hazırlayacağınız zaman bu şekilde hazırlamak daha güzel durabilir...Arzu ederseniz salça ve su eklemeden de yapabilirsiniz, o zaman kızarmış köfteli patates gibi olur. Susuz deneyecekseniz tavsiyem, patatesleri tepsiye koymadan önce “yapışmalarını önlemek için“ alta yağlı kağıt sermeniz.


Şimdiden afiyet olsun...





Malzemeler: (20 adet çıkıyor)


  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Ekmekleri ıslatmak için süt
  • 1 kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ (patates ve köfteleri kızartmak için)
Üzerine:
  • 20 dilim domates ya da 20 adet çeri domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Biraz deniz tuzu
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı:
  • Patatesleri soyun, bir parmak kalınlığında halka halka kesin ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile teflon tavada arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızaran patatesleri tepsiye dizin.
  • Kıyma, süte batırılıp ıslatılmış, sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları iyice özleşene kadar yoğurun. 20 tane yuvarlak ve hafif bastırılmış köfte hazırlayın.
  • Köfteleri de teflon tavada çok az yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
  • Fırınınızı 180C/ 350F ısıtın.
  • Tepsiye dizdiğiniz patateslerin üzerine, bir köfte ve bir dilim domates koyup kürdan ile tutturun ( çeri domatesiniz varsa daha güzel olur).
  • 1,5 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve biraz deniz tuzu ekleyip karıştırın ve tepsinin kenarından dökün.
  • Önceden ısıttığınız fırında domatesler pişene kadar pişirin.




2 yorum:

dokuzuncubulut dedi ki...

Muhteşem ikili, patates ve köfte. Bir de böyle maharetli ellerle hazırlanmışsa. Nefis gözüküyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

sevimlimutfak dedi ki...

Hem görsellik hemde lezzet bakımından mükemmel bir tarif. Ellerine sağlık. Sevgiler...