6 Şubat 2010 Cumartesi

Ezogelin çorbası


Malzemeler: ( 4-6 kişilik)
  • 7 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1/2 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
  • 1 çorba kasığı acıbiber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy kuru soğan ( çok ince doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Deniz tuzu
Üzerine:
  • 1 çorba kaşığı kadar kuru nane
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları şeffaflaşana kadar kavurun
  • İçine unu da ilave ederek biraz daha kavurun ( un yanmasın).
  • Tavuk suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
  • Yıkanmış kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin.
  • Ayrı bir yerde sulandırdığınız salçayı da ilave edilip, mercimek ve pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ekleyip altını kapatın.
  • Servis yapmadan once üzerine, 1 çorba kaşığı tereyağında kızdırılmış kuru naneyi dökün.

Afiyet olsun

1 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çorbanız bu saatte bile çok imrendirici..Ezogelin en çok sevdiğim çorbalardan biridir zaten..Ellerinize sağlık..


Not:Kalıbımı merak etmişsiniz..Ben internet üzerinden Nordicware'den siparişle getirtiyorum..Size daha yakın olduğundan sanırım siparişiniz çok kolay olacaktır.Veya orada kesin satan bir bayisi vardır..Vişne aromasını Almanya'dan almıştım..Siz onun yerine donmuş vişnelerden çıkan suyu kullanabilirsiniz..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Ayrıca blogunuz çok hoş..Dilerim kızınız İsveç'te çok mutludur inş...Şimdiden Allah kavuştursun..


Sevgiler..