16 Kasım 2009 Pazartesi

MARMELATLI KURABİYE

Malzemeler:

  • 250 gr. tuzsuz tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 - 2 ,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı cornmeal
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • 1/2 su bardağı marmelat (ben yarısına çilek, diğer yarısına da kayısı marmelatı kullandım)

Hazırlanması:

  • Fırınınızı 350F (180C) ye ısıtın ve fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  • Tereyağı ve şekeri mixer ile yumuşayana kadar çırpın. Yumuta sarılarını teker teker ilave edin, krema kıvamına gelene kadar hepsini karıştırın.
  • Başka bir kapta karıştırdığınız unu, cornmeal’ı, tuzu ve vanilyayı tereyağlı karışıma ilave edin, hamur kıvamını alana kadar mixer ile karıştırın.
  • Sonra elinizle, yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar karıştırın ( bu aşamada çok az un ilave etmeniz gerekebilir).
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın, cevize bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2,5 cm ara ile yerleştirin. Ortalarına baş parmağınızı bastırıp, çukurlaşmasını sağlayın ve 180 derecede 15-18 dakika ya da altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ortalarını marmelat ile doldurun.

Afiyet olsun


Notlar:

  • Kurabiyelerinizin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, benim tarifte verdiğim gibi, önce kurabiyeleri pişirip sonra marmelatı koyun. Yumuşak olmasını istiyorsanız, pişirmeden önce koyup birlikte pişirin.
  • Cornmeal, kurutulmuş mısırdan elde ediliyor. Toz halinde çekilmişi cornflour, yani mısır unu oluyor. İnce, orta ve iri taneli olarak 3 farklı boyda satıliyor. Benim kullandığım ince/fine olanı.

fine cornmeal
  • Kalan yumurta beyazlarından da, beze yapabilirsiniz.

1 yorum:

Sehnaz from Karsiyaka:)) dedi ki...

Harika duruyor, fotograf ise sahane.En kisa zamanda deneyecegim.