6 Kasım 2009 Cuma

DOMATES CORBASI

Bu çorbayı, kuzenim Portakalağacı'nda görüp denemis. Bana tavsiye etti, gerçekten sonuc mükemmel... Üzerine keçi peyniri sürülmüs, kızarmış ekmekle denemenizi öneririm.


MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( ya da sıvıyağ)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet rendelenmiş domates
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI:

  • 2 yemek kaşığı tereyaği ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
  • 1 yemek kaşığı salça ve 5 adet rendelenmiş domatesi ekleyin.
  • Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Bu aşamada, icinde topaklar kalmışsa, el blendırı ile karıştırın.
  • Servis yapmadan önce, sütünü ve tuzunu ilave edin.
  • İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Ebru dedi ki...

Tum denemelerim icindeki en basarili domates corbasi gercekten de. Herkes bayiliyor...

Didem dedi ki...

Gelen her misafire bu corbayi yaptim galiba gercekten de en guzel domates corbasi..