4 Kasım 2009 Çarşamba

HAVUÇLU PİLAV



MALZEMELER:

  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy, ince rendelenmiş havuç
  • 1 bardak pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 bardak sıcak tavuk suyu (tavuk suyunuz yağlı ise, üstte verdiğim yağ miktarını azaltabilirsiniz)
  • Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI:

  • Küçük doğranmış soğanı, sıvıyağ ve teryağ karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Havucu ekleyip, bir süre daha kavurun.
  • Yıkanmış, suyu süzülmüş, pirinci ilave edin. 1-2 dakika daha hepsini kavurun, tuzunu ve karabiberi ekleyin.
  • En son kaynamış tavuk suyunu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın.
  • Pilav suyunu çekince bir kere daha karıştırın ve ocağı kapatın, demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Gizem dedi ki...

Aaa iste bu bizim evin favorisiydi bir sure.. ben ne zamandir gelmemisim sana...

Adsız dedi ki...

ilginc bilgiler icin tesekkurler