30 Kasım 2009 Pazartesi

Julie & Julia










I DO... DO YOU?









Bügün sizlere yeni izlediğim bir filmden bahsetmek istiyorum, Julie & Julia... Başrollerini Meryl Streep ve Amy Adams’in paylaştığı bu filmin konusu iki gerçek hikaye üzerine. Film 1940’ların Paris’i ile 2002’nin New York’unda geciyor... İki ayrı zamanda ve mekanda yaşayan iki ayri kadının tutkuları ve cesaretleri ile, hiçbirseyin imkansız olmadığını kanıtlayan, romantik-komedi türünde harika bir film. Filmde Meryl Streep Julia Child’i canlandırıyor, bu rolü ile de hayranlarının kalbini bir kez daha kazanıyor...
Şimdi içeriği yemek olan blogda, sizlere neden mi film anlatıyorum? Bu filmin konusu da yemek ve yemek bloğu yazarı üzerine de ondan...Amy Adams’ın (New York'da yaşayan Julie) neredeyse dibe vurduğu bir anda, yemek yapma zevkini keşfetmesi ve bir blog hazırlayarak bunu paylaşmaya başlaması ile başlıyor Julie’nin hikayesi...Haydi ben daha fazla anlatmayayım da, seyretmenizi tavsiye edeyim. Film son derece sempatik ve insanda pozitif duygular uyandırıyor.
O kadar pozitif duygular veriyor ki, ben de moralimi biraz olsun düzelttim bu filmden sonra. İnaniyorumki birgün, ben de bu emeğimin ve zamanımın ödülünü ’kuzenim Ebru dışında da’ bana olumlu ya da olumsuz yorumları ile destek olacak okurlarım olduğunu görerek alacağım :))

Kalın sağlıcakla...
Asuman

2 yorum:

Didem dedi ki...

internetten fragmanını buldum eglenceli film belli insallah bulursam izleyecegim bu arada ebru ablamdan baska biz de blogunun takipcisiyiz ask olsunnn :)

Adsız dedi ki...

Ebrunun tavsiyeleri ile bende blogunuzu takip ediyorum.. hele hele en son yazdiginiz sosisli makarna daha yapmadan, goruntusu ile favorim oldu bile..:)
Meltem