9 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNARLI BAKLA


Türkiye'de bakla mevsimiymis. Ben de diyordum, pekcok blogda bakla tarifi var ne tesadüf... Tabi simdi yeni çıkmış, tazecik ben de orada olsam ben de yapardım. Ben tazecik bakla bulup yapamıyorum ama ablam sağolsun yapmış ve beni düşünüp resmi ile beraber tarifini de göndermis. Yemis kadar oldum, ne diyeyim... Ellerine sağlık ablam.
MALZEMELER:

  • 1/2 kg bakla
  • 3 enginar
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 4-5 tane taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardagi su
SEBZELERİ TEMİZLEDİKTEN SONRA, KARARMAMALARI İÇİN:
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış suyun icinde, pişireceğiniz zamana kadar bekletin.
HAZIRLANMASI:
  • Enginarların üst sert kabuklarını atın, sivri uç kısımlarını kesin, dörde bölün ve bir kaşık yardımı ile içlerindeki tüylü kısımları temizleyin.
  • Hemen, hazırlamış olduğunuz suya atın.
  • Baklaları da temizleyip, unlu suya atın.
  • Zeytinyağda, kuru soğanı biraz öldürün. Baklayı, enginarı, taze soğanı, yarım demet bütün dereotunu, tuzunu, ununu, suyunu ve şekerini de ilave edip düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
  • Tamamen soğuduktan sonra kapagını açın ve pişerken içine koyduğumuz dereotunu çıkarın.
  • Servis tabağına alıp, üzerine bol taze dereotu koyarak servis yapın.
  • Bir de yerken üzerine sarımsaklı yoğurt koymayı unutmayın sakın...
Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI: Enginarin ve baklanın kararmaması için, yemek tamamen soğumadan düdüklünün kapağını açmayın. Tencerede pişiriyorsanız, pişirme ve soğuma sürecinde kapağı açmayın.

2 yorum:

Ebru dedi ki...

bakla atayim takla...off canimmm cekti amaaaa...

Gizem Pdc dedi ki...

Sebzenin her turune bayilirim hele hele zeytinyagli ise.. canim cekti inan