5 Nisan 2009 Pazar

İZMİR KÖFTE




MALZEMELER:

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış ya da ekmek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 soğan, rendelenmiş
  • Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
  • 5 tane orta boy patates (elma dilimi seklinde doğranmış)
  • 1 tane domates (halka halka ya da elma dilimi seklinde doğranmış)
  • Birkac yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardaği sıcak su

HAZIRLANIŞI:

  • Köftelik malzemeyi yoğurun, ince uzun şekillendirin.
  • Teflon tavaya çok az yağ koyup köfteleri hafif kızartın.
  • Elma dilimi seklinde doğranmış patatesleri de biraz kızartın (ben küçük fırında kızarttım, dilimledikten sonra üzerlerine biraz sıvıyağ gezdirip iyice karıştırın ve fırının üst rafında hafif kızartın).
  • Fırın tepsisine kızartılmış köfte ve patatesleri dizip, dilimlenmiş domatesi ve sivribiberleri üzerine koyun.
  • 1 yemek kaşığı salçayı, 2 su bardaği sıcak suda eritip üzerine dökün.
  • 350°F de, üstü açık olarak patatesler ve köfteler iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun




2 yorum:

Didem dedi ki...

AMA OLMAZ Kİ BU SAATLERDE EKLİYORSUN HEP BU RESİMLERİ AGZIMIZIN SULARI AKIYOR :))ELLERINE SAGLIK SUPER GORUNUYOR...

Adsız dedi ki...

izmir kofte bu kadar guzel gorunebilir yarinki yemegim hazir sayende tesekkurler ellerine saglik sah