12 Nisan 2009 Pazar

CHEDDAR PEYNİRLİ PATATES ÇORBASI

Bu tarifi ilk gördüğümde açıkçası "soğan, sarımsak, patates, süt, peynir nasıl bir karışım olur?" diye bir düşünmüştüm. Deneyince sonuç mükemmeldi. Severek içtiğimiz bir çorba, tavsiye ederim deneyin.

MALZEMELER:

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
  • 1 küçük soğan (irice doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • 5 orta boy patates (küp küp kesilmiş)
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu (olmazsa olmazı)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • tuz
  • üzerine ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANMASI:

  • Sıvıyağda önce soğanları, sonra da sarımsağı, renkleri kahverengileşmeden biraz kavurun.
  • Patatesleri ve tavuk suyunu ilave edin, kaynamaya başlayınca altını kısıp, kapağını yarım kapatıp, 20 dakika kadar (patatesler yumusayana kadar) pişirin.
  • El blenderi ile püre haline getirin.
  • 1,5 bardak sütü azar azar ekleyin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatıp, peynirini ve tuzunu ilave edin.
  • Üzerine, ince kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın.

Afiyet olsun.

NOT: Çorbanın kıvamı, patateslerin büyüklüğüne göre değişebilir. Koyu olursa biraz daha tavuk suyu ile sulandırabilirsiniz.

4 yorum:

MoonSun dedi ki...

En kisa zamanda denemek istiyorum :) Ilginc tatlari denemeyi cok seviyorum :)) Mutlu haftalar :)

Didem dedi ki...

Ellerine saglik teyzos; dun super bi borek yaptik resimler acayip guzel cıktı coming soon :))

Nesrin dedi ki...

Asumancim hepsi birbirinden leziz gorunyor...Sirayla denemek istiyorum ama nasilsa senin gibi olmasada belki yakin bir lezzett bulmayi umit ediyorum. Ellerine saglik

ARNAVUTcigeri dedi ki...

Sevgili Nesrin, sevgiyle hazirlanan hersey guzel oluyor. Guzel yorumun icin tesekkurler.

Sevgiler,
Asuman