24 Nisan 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA




Arnavut olup da, bloga pırasa yemeği koymadan olur mu? Bana göre tüm sebzeler güzel ama ekşili oluşundan mıdır nedir, pırasanın yeri ayrı. Afiyet olsun...

MALZEMELER:

  • 1/2 kg pırasa (yıkanmış, verev doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet havuç (yıkanmış, kazınmış ve verev doğranmış)
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANMASI:
  • Tencerede yağı ısıtın ve soğanlarla havuçları biraz kavurun.
  • Pırasaları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar - mümkünse kaşıksız, tencereyi sallayarak- kavurun (tencerenin saplarından tutarak tencereyi sallayın, bu şekilde pırasalar daha az dağılır).
  • İki su bardağı sıcak suyu, pirinci, tuzu ve şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar pişirin.
  • Pişer pişmez, limonunu ekleyin.
  • Soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: