Arnavut olup da, bloga pırasa yemeği koymadan olur mu? Bana göre tüm sebzeler güzel ama ekşili oluşundan mıdır nedir, pırasanın yeri ayrı. Afiyet olsun...
MALZEMELER:
- 1/2 kg pırasa (yıkanmış, verev doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 adet havuç (yıkanmış, kazınmış ve verev doğranmış)
- 2 su bardağı kaynar su
- 1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- Tencerede yağı ısıtın ve soğanlarla havuçları biraz kavurun.
- Pırasaları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar - mümkünse kaşıksız, tencereyi sallayarak- kavurun (tencerenin saplarından tutarak tencereyi sallayın, bu şekilde pırasalar daha az dağılır).
- İki su bardağı sıcak suyu, pirinci, tuzu ve şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar pişirin.
- Pişer pişmez, limonunu ekleyin.
- Soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder