Menemenin de tarifi mi verilirmiş? demeyin...Güzel bir menemen pişirmenin de püf noktası var. Öğrenmek isteyenler lütfen “devamına“ tıklasın...
MALZEMELER: (4 kişilik)
- 4 adet büyük boy domates
- 4 adet yumurta
- 4 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Zeytinyağı ya da tereyağ
- Soğanları ince piyazlık doğrayın, biberleri ince kesin ve birlikte zeytinyağda soteleyin.
- Kabuklarını soyduğunuz ve minik küp şeklinde kestiğiniz domatesleri ilave edin.
- Sarımsakları incecik doğrayıp ekleyin.
- Arasıra karıştırarak, az suyu kalana kadar kadar pişirin.
- Yemeğin suyu istediğiniz miktara indiğinde, yumurtalara yuva açın.
- Bu yuvalara yumurtaları kırın (püf noktası geliyooor; sakın yumurtaları hemen dağıtmayın! Hemen dağıtırsanız, menemenin görüntüsü bulamaç gibi olur).
- Kısık ateşte, beyazları katılaşana kadar sabredin.
- Önce beyazlarını hafifçe karıştırın, daha sonra "isterseniz" sarılarını karıştırın.
- Sarılarını karıştırmak istemezseniz, kapağını kapatıp bir dakika kadar bekleyin.
- Sonra kapağını açıp, karabiber serpin.
- Ekmeği, bandıra bandıra yemek için hazır edin.
- Aman parmaklara dikkat! Afiyet olsun...
7 yorum:
bence olur tabak da kendini anlatıyor zaten:)
eline sağlık
sevgilerimle..
hele birde mevsimlerden yaz ve biberi domatesi herşeyi doğal kokuluysa....ellerinize sağlık...püf noktasını biliyordum ama ifade etmek aklıma gelmemişti hiç...güzel düşünceniz içinde teşekkürler...
himmmmmmmmm en sevdigim seylerden biri aksama yapayim bari birde yanina makarna oh simdiden doydum ellerine saglik opuldun
Harika bir goruntu, ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar...
Bayramini kutluyor Berlinden sevgi ve selamlarimi yolluyorum.SERAP
Tariflerin en dikkat ettiğim yeri püf noktalarıdır. Menemeni çok severim, çok da lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.
İyi bayramlar, sevgiler:)
menemen en sevdiğim lezzetlerden biri.. püf noktası süper işime yarayacak yani, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor gerçekten :)
Yorum Gönder