Malzemeler ( 4-6 kişilik )
- 1 kg kuşbaşı tavuk eti (tercihen kemiksiz but)
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4-5 adet sivri biber (hafif acı olursa harika oluyor)
- 250 gr. irice doğranmış mantar
- 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
- 2-3 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 çay bardağı sıcak su (domatesleriniz sulu ise eklemeyebilirsiniz)
- Güveçin içini zeytinyağ ile yağlayarak çok kısık ateşe alın. 5 dakika kadar, içi boş bir şekilde iyice ısınmasını sağlayın.
- Domateslerin ve mantarların kabuklarını soyup, biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp, iri küpler halinde doğrayın.
- Isınan güvece önce yağları, ardından tavukları ilave edin. Tavukların rengi dönene kadar kavurun.
- Biber ve soğanı ilave edip, soğanlar biraz kavrulana kadar pişirin.
- Daha sonra, salçayı ve kalan sebzeleri ilave edin. Biraz da onlarla birlikte kavurun.
- Defne yaprağını,baharatları ve suyunu ekleyin, güvecin kapağını kapatın (kapağı yoksa, önce yağlı kağıt, üzerine de aliminyum ile hava almayacak şekilde sarın).
- Bu arada fırını 200 C-400F ısıtın, güveci fırına sürün. 15 dakika (tavukların iyice piştiğinden emin olana kadar) pişirin.
- Isterseniz masaya pisirdiğiniz güvecin icinde getirin ya da porsiyonluk güveclere alıp, üzerlerine kaşar rendeleyerek, kaşarlar eriyene kadar, biraz daha fırına verin.
5 yorum:
Misss mis,nefis :)
Ellerine sağlık canım, tam benlik bir yemek olmuş..
Suyuna ekmek banıp yemek hayali bile güzel :)
Afiyetler diliyorum...
Hic denemedim cok güzel görünüyor afiyetler olsun ellerinize saglik.
Güveç yemeklerine bayılırım. Nefis görünüyor.
güveç yemeklerinin tadı harika oluyor.ellerine saglık.
merhaba yine leziz bir tarif ve sunum...ellerinize sağlık...ayrıca MİMik bir konu için sayfamı ziyaret edermisiniz..:)))
Yorum Gönder