29 Nisan 2011 Cuma

Peynirli Çanak Pide



 Nefis bir pide tarifi. Ben iç malzemesinde peynir kullandım ama kıymalı da çok güzel olur. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken yemenizi tavsiye ederim, soğuduktan sonra aynı lezzeti yakalayamıyorsunuz, peynirler kuruyor.


MALZEMELER:

Hamuru icin:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 150 gr. Beyaz peynir
  • 100 gr. Lor peyniri
  • 100 gr. Kaşar peyniri ya da mozzarella
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • Karabiber
  • Dilimlenmiş sucuk ya da pastırma
Hazırlanışı:
  • Hamur malzemeleriyle, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek, en az 2 saat mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle yuvarlak açın.
  • Peynirleri rendeleyin, 3 yumurta kırıp (birinin sarısını üstüne sürmek icin ayırın) çırpmadan hafifçe karıştırın.
  • Açtığınız hamurun ortasına içten biraz koyup, kenarlarını içe doğru kapatın.
  • Ilık fırında, 15-20 dakika fırın mayasını alması için bekletin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını ,1 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırıp kenarlarına sürün.
  • 350F- 180C ye ısınmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından almadan önce, pidelerin orta kısmına biraz kaşar rendesi ve sucuk ya da pastırma koyun. Sucuklar kızarınca fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

3 yorum:

Secil dedi ki...

Her zamanki gibi nefis bir tarif, harika bir foto...Bu bloga ben hayranim yaaa!

Adsız dedi ki...

Ben genellikle ama blogları sonrası yok blogunuza, şaşırtıcı çalışmak beni zorladı .. güzel ...

Akdeniz Kızı dedi ki...

çıtır çıtır lezzetli görünüyor...ellerinize sağlık...