26 Nisan 2011 Salı

NOHUTLU TILAPIA (Tatlı su çipurası )



Tilapia normalde tatsız- tuzsuz bir balık olduğu için, pişirirken farklı yöntemler deniyorum. Nohutlu çok lezzetli ve doyurucu oldu. Yaninda sade pilav ile servis yaptım. Tilapia yerine, herhangi bir beyaz etli balık filetosu da kullanabilirsiniz.


MALZEMELER:
  • 1/2 can unsalted whole plum tomatoes ya da 3-4 büyük boy domates
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan - piyazlık doğranmış -
  • 2 diş sarımsak - ince doğranmış -
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1/4 su bardağı cilantro (kişniş bitkisinin yapraklı kısmı) - isteğe bağlı -
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Karabiber
  • 4 adet tilapia (tatlı su çipurası)
  • 1 su bardağı nohut - haşlanmış -
HAZIRLANIŞI:
  • Konserve domates kullanıyorsanız domatesleri tencereye alın ve elinizle irice parçalayın, taze domates kullanıyorsanız kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağını, soğanı, sarımsağı, kırmızıbiberi, kimyonu ve şekeri ekleyip orta ateşte -kapağı kapalı olarak - ara sıra karıştırarak 10-15 dakika (domatesler eriyene kadar) pişirin.
  • Maydanozu, cilantroyu, balıkları, tuzu ve haşlanmış nohutu ilave edip, balıkları parçalamadan yavaşça sosun içine koyun (bu aşamada eğer suyu azalmış ise biraz kaynar su ilave edebilirsiniz).Tekrar kapağını kapatıp 12-15 dakika -balıklar pişene kadar- pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes bir lezzet ve görüntü sevgiler.

dokuzuncubulut dedi ki...

Son günlerde gördüğüm en güzel balıklı tariflerden biri olmuş. Görüntüsünü çok beğendim, üstelik çok da besleyici olmuş.
Ellerinize sağlık olsun Asuman Hanım.
Sevgiler:)

beylikdüzü dedi ki...

Enfes bir lezzeti harika sunmuşsunuz emeğinize sağlık.