14 Ekim 2009 Çarşamba

PATATES SALATASI


Taze otlarla yapılmış patates salatası, doyurucu olmasının yanısıra besleyicidir de... Tek başına bir öğlen öğünü olabileceği gibi , ızgaraların yanında da tamamlayıcı olabilir. Bol ekşili, bol yeşillikli, sızma zeytinyağlı, nefis...


MALZEMELER: ( 4 kişilik )

  • 4 adet orta boy patates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane
  • 3-4 adet taze soğan
  • Zeytin
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, sumak

HAZIRLANISI:

  • Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın ( ben düdüklü tencerede 15 dakika haşladım).
  • Taze soğan ve maydanozu yıkayın, ince ince kıyın.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, yeşilliklerini ekleyerek ezmeden karıştırın.
  • Limon, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve sumağı küçük bir kapta iyice karıştırın.
  • Salatayı servis tabağına alın, zeytinleri ilave edin, sosunu dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bayiliyorum bu patates salatasina!!!!

Elif