14 Mayıs 2009 Perşembe

KAPARİLİ TILAPIA (tatlı su çipurası)


Bu tarifi, herhangi beyaz etli bir balık filetosu ile de deneyebilirsiniz. Tilapia çok çabuk pişen bir balık. Ben dondurulmuş olanlarından alıyorum, her an için elimin altında. Ne zaman yapacak birşey bulamazsam, son dakika kurtarıcım oluyor.

MALZEMELER: (4 kisilik)

  • 4 adet tilapia fileto (ya da beyaz etli herhangi bir balik)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • 1 limon suyu
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 2 adet kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış domates
  • 3 yemek kaşığı kapari (capers)
  • 1 demet kuşkonmaz (sert kısımları kırılarak temizlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANMASI:
  • Balıkları 1 saat önceden, zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber ile marine edin.
  • Üzerlerine yarım limon suyunu sıkıp, teflon tavada her iki tarafını üçer dakika pişirin.
  • Servis yapacağınız tabağa alıp, üstünü kapatın.
  • Balıkları pişirdiğiniz tavaya, limonun diğer yarısını, domatesleri, kaparileri, tuzu (kapariler de tuzlu olduğu için tuzunu çok az koyun) ve karabiberi ekleyip, şarabın alkolü uçana kadar (2-3 dakika) pişirin.
  • Kuşkonmazları ve terayağı da ilave edip, iki dakika daha pişirin.
  • Servis tabağındaki balıkların yanına kuşkonmazları alın, üzerlerine sosu döküp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Tilapia hakkinda daha fazla bilgi için: http://www.aquapena.8m.com/aquaculture.htm#tilapia

Hiç yorum yok: