22 Mayıs 2009 Cuma

KABAKLI, CEVİZLİ MEZE


Bu mezeyi ilk olarak eltimde yemistim, hatta bana "bak bakalım içinde ne olduğunu anlayabilecekmisin?" demişti. İlk anda tahmin etmek zor. En sevdiğim ve en çok yaptığım mezelerden biridir.
Davet sofrası hazırladığımda birkaç çeşit meze ile sofrayı zenginleştirmeyi seviyorum. Bu meze, her çeşit ana yemeğin yanına yakışıyor. Verdigim ölçü, 4-6 kişilik bir masa için. Yapımı son derece kolay, bir o kadar da lezzetli.

MALZEMELER: (4-6 kişilik)

  • 4-5 adet orta boy yemeklik kabak
  • 1 küçük boy soğan (çok küçük doğranmıs)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1-1,5 su bardağı süzme yoğurt (ben yoğurdu plastik süzgüye koyup, buzdolabında 1 saat kadar süzülmeye bırakıyorum)
  • 1/2 su bardağı, irice çekilmis ceviz
  • 1/2 demet dereotu
  • Tuz
HAZIRLANMASI:
  • Kabakların kabuklarını soyun, irice rendeleyin, soğanları küp küp doğrayın.
  • Teflon tavada kızdırılmış zetinyağında, soğanları biraz öldürün, suyunu sıktığınız kabakları ilave edin, yumuşayana kadar kavurun. Soğumaya bırakın.
  • Bu arada tuzla dövülmüs sarımsağı ve yoğurdu iyice karıştırın.
  • Karışıma iri dövülmüş ceviz, kıyılmış dereotu ve soğumuş kabakları ekleyin, iyice karıştırın.
  • Servis tabağına alıp, üzerini ceviz ve dereotu ile süsleyin.


Afiyet olsun...

2 yorum:

Ebru dedi ki...

Bayram soframin misafiri idi ve begenilme orani 8/8 idi. Ellerine saglik...

Asuman dedi ki...

Senin ellerine saglik Ebru'm. Ben sadece tarif yazdim, uygulayan sensin. Afiyet Olsun...