18 Mayıs 2009 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYESİ PİLAVI


Pirinç ve bulgur pilavına alternatif bir pilav sehriye pilavı... Bulabildiğiniz en iri arpa şehriyesi ile deneyin, eğer tavuk suyunuz varsa tercih edin yoksa benim yaptığım gibi hazır tavuk suyu da bir seçenek olabilir (Kraft-Low Sodium Chicken Stock). O da yoksa, su ile de yapabilirsiniz. Değişik ve güzel bir tat.

MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  • 2 su bardağı iri boy arpa şehriyesi
  • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANMASI:

  • Yağ ısındıktan sonra, yarım su bardağı arpa şehriyeyi kahverengiye yakın bir renk alıncaya kadar orta ateşte kavurun.
  • Kalan şehriyeyi de ekleyip 1 dakika kadar daha kavurmaya devam edin (sonradan eklediğiniz şehriyeler renk değiştirmesin).
  • Tuzunu ve kaynamış 3 su bardağı suyu veya tavuk suyunu da ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Hafifçe karıştırıp, kapakla tencere arasına kağıt havlu koyup, 5 dakika kadar demlendirin.
  • Et ve tavuk yemeklerinizin yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Ayla dedi ki...

Denedim, harika oldu. Biz de yemeklerin yaninda pilav ve makarnadan bikmistik, bu gercekten de cok iyi bir alternatif oldu. Tesekkurler.
Ayla