1 Aralık 2013 Pazar

Yumurtanın Katı Halleri

 
 
Hafta içi sabahları erken çıktığım için, bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine birseyler sürüp yanında da çayım idare ediyorum. Hafta sonları ise isteniyor farklı birseyler.

Bu hafta sonu yumurtayı katı haşladım (12 dakika), soğuk suyun altında soğuttuktan sonra kabuklarını soyup ortadan ikiye kestim, minik bir tavada tereyağı eritip yumurtaları 'kesik kısımları alta gelecek' şekilde tavaya koydum, üzerlerine de taze çekilmiş karabiber, deniz tuzu veee pul biber...
 
Olmazsa olmazı; ekmeği tereyağına banarak yemek :)
 
İyi bir hafta dileği ile,
 
Afiyet olsun.
 

5 yorum:

Asuman la dedi ki...

ekmeğimi koltuğumun altına alıp sana gelesim var :) ellerine sağlık

ilknursah dedi ki...

Asum çok güzel görünüyor çokta severim yumurtayi ama. Şuara yasak yasak bitince ilk isim olsun ellerine sağlık çok optum

sarkaç dedi ki...

aaaaaaaaaa ne kadar ilginç...
çok merak ettim, mutlaka deneyeceğim

Deniz dedi ki...

Wow! Çok çekici görünüyor bu yumurtalar. Daha önce de görmüş ama deneyene kadar unutmuştum. İyi oldu hatırladığım. Kahvaltıya denenecekler listesine aldım. Ellerinize sağlık.

Arnavut Cigeri dedi ki...

Buyurun beklerim :)