6 Aralık 2013 Cuma

PARMAK KEBABI



Güzel bir tarif eşliğinde herkese 'iyi  hafta sonu' diliyorum.

PARMAK KEBABI (4 kişilik)
 
Malzemeler:
  • 4 adet patates
  • 4 adet patlıcan
  • 1/2 kg kuşbaşı et (tercihen kuzu eti)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates (ikisi et soteye, diğer ikisi de üzerine)
  • Deniz tuzu, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
 
Hazırlanışı:
  • Patatesler ve patlıcanlar (alacalı) soyulduktan sonra, parmak şeklinde doğranır. Patlıcanlar 15 dakika kadar tuzlu suda bekletilir, yıkanır, kurulanır. Hepsi  kızdırılmış sıvıyağda  kızartılıp, fırına girebilecek bir tepsinin  kenarlarına altta patatesler, üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir. 
  • Diğer tarafta etler, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile suyunu cekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve 2 domates eklenip kavurmaya devam edilir. En son salçalar eklenip karıştırılır ve 2 su bardağı su ilavesi ile kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra tuzu eklenir ve tepsideki sebzelerin ortasına boşaltılır. Üzeri dilimlenmis domates ve biber ile süslenir. Gerekiyorsa biraz daha kaynar su eklenip, üstü açık olarak, önceden ısıtılmış 190 C-375F fırında, 20 dakika daha pişirilir.

Afiyet olsun.



9 yorum:

nilgün ilgün dedi ki...

Patlıcanla yapılmış tüm lezzetlere hayranım:)Ellerinize sağlık. Bu arada ağaçlar hazır. Dilerim yeni yıl; hepinize, mutluluk,başarı ve huzur getirsin.:) Sevgiler

nursen aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş..Ben sadece patlıcanla yapıyordum,şimdi birde sizinki gibi deneyeceğim..sevgiler..

Limon çiçekleri dedi ki...

Tam bir fırın yemeği..Yemede yanında yat cinsinden:)Ellerinize sağlık.

ilknursah dedi ki...

Pişmişi çok güzel olmuş asum elinin tadina düşünürsek nefistir ellerine saglik

Arnavut Cigeri dedi ki...

Guzel yorumlara tesekkur ediyorum. Yeni yil hepimize guzellikler getirsin Nilgun hanim.

Sevgiler,

Asuman

MAZES dedi ki...

çooook lezzetli manzara....yok tepsideki,onun arkadaki başka bir güzellik....

Şükran Ünal dedi ki...

Şimdi ben bunu kopyalamaz mıyım kopyalayıpta en kısa zamanda denemez miyim.. çok severim böyle kebapları çok güzel görünüyor Asuman hanımcığım eline sağlık .. denediğimde senin linkini vererek bloğumda yayınlayabilirim de değil miii.. kocaman sevgiler.

Arnavut Cigeri dedi ki...

Tabii ki yayinlayabilirsiniz. Simdiden kolay gelsin, afiyet olsun.

Sevgiler,
Asuman

esradan dedi ki...

merhabalar,sitenize tesadüfen rastladım.sabırla uzun uzun gezdim.tarifler ve sunumları gerçekten mükemmel.elinize emeğinize sağlık.bende sizi beklerim.gerçi eskisi kadar sık uğrayamasamda bloğuma,elimden geldiğince devam ettiriyorum.sevgiler
www.esradan.blogspot.com