11 Kasım 2013 Pazartesi

Vodka Soslu Makarna

 

Makarna kutusunun arkasındaki tarife göre hazırlanmış bir sos. Tarifte penne makarna kullanılması tavsiye ediliyor ki bence de sos makarnanın içine de gireceği için daha güzel olacaktır. Ben papyon makarna ile denedim, yine de güzeldi.

Tarifin orijinalini bozmadan buradaki ölçülere göre yazdım ama yanlarında metrik karşılıklarını da belirttim. Konserve domates bulamazsanız 4-5 adet kabukları soyulmuş büyük boy taze domates kullanabilirsiniz.

Deneyeceklere kolay gelsin, afiyet olsun.
 
Malzemeler:
1 cup=236 ml.
  • 450 gr penne makarna
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan (ince yemeklik doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 adet 14-oz (398 ml) konserve plum domates (suyu süzülmüş ve robotta püre haline getirilmiş)
  • Deniz tuzu, karabiber, acı pulbiber
  • 1/3 cup vodka
  • 1 cup (236ml) heavy cream ( krema)
  • 1/4 çay kaşığı nutmeg (muskat rendesi)
  • 1/3 cup taze rendelenmiş parmesan peyniri
Üzeri için:
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Parmesan peyniri
Hazırlanışı:
  • Büyük bir tencerede suyu kaynatın, tuzu ekleyin.
  • Bu arada başka bir tencerede tereyağını eritin, soğanları ve sarımsakları ekleyerek, soğanlar şeffaflaşana kadar soteleyin. Domatesi, tuzu, karabiber ve pulbiberi de ilave edip, ara sıra karıştırarak, suyu neredeyse tamamen çekene kadar pişirin.
  • Vodkayı ekleyip 10 saniye kadar karıştırın. Kremayı, muskat rendesini ve peyniri de ilave edip, bütün malzemeyi 2 dakika daha ( ya da sosunuz koyulaşana kadar) pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alın.
  • Kaynamakta olan suya makarnalarınızı atıp tercihen al dente (az pişmiş) ya da istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Süzülen makarnaları (soğuk sudan geçirmeden) sos ile karıştırıp, servis tabağına alın.
  • Üzerinde ince kıyılmış maydanoz ve taze rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapın.

2 yorum:

Catering Firmaları dedi ki...

Enteresan bir tarif.

Yg Guwen dedi ki...

Bok gibi muslumanligin yuz karasi pislik