7 Nisan 2011 Perşembe

TURQUOISE "The Colorful Mosaic of Turkish Culture & Cuisine"



Geçtiğimiz hafta sonu, benim de üyesi olduğum ve Telve isimli, internet üzerinden yayınlanan dergilerine “Asuman’ca lezzetler“ adı altında tarifler verdiğim, “Turkish Society of Canada“ derneğinin düzenlediği bir etkinliği, TURQUOISE "The Colorful Mosaic of Turkish Culture & Cuisine" i sizlerle paylaşmak istedim... 1 ay gibi bir sürede, çok özveri gerektiren bir çalışma sonucunda hazırladığımız, ama sonucu görünce “kesinlikle değdi“ dediğimiz bir etkinlik oldu...
Etkinliğin amacı; Türk Kültürünü ve mutfağını, Toronto'da yaşayan yabancılara tanıtmakdı.
Davetliler arasında, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Sayın Mustafa Levent Bilgen ve ailesi, basından gelen yemek yazarları, gıda eleştirmenleri, milletvekilleri ve üyelerimiz vardı. Yaklaşık 250 kişilik bir topluluk...
Başta Salih ustamız, yardımcısı sevgili Hülya ve bir gönüllü ordusu ile ortaya, hepsi birbirinden lezzetli 25 çesit yemek çıktı.
Ayrıca, bizi kırmayarak Amerika’dan etkinliğimize konuşmacı olarak gelen ve Sayın Nur İlkinle birlikte yazdıkları "The Turkish Cookbook: Regional Recipes and Stories" isimli kitabın yazarlarından Sayın Sheilah Kaufman George Brown College'dan Sayın Prof. Gary Hoyer ve Ryerson Üniversitesi’nden gıda politikaları ve gıda güvenliği üzerinde çalışmaları olan Sayın Prof. Mustafa Koç slayt gösterisi eşliğinde birer sunum yaptılar.
Toplam 4 saat süren ve kültürümüzü, yemeklerimizi en iyi şekilde tanıttığımıza inandığımız etkinlikten bazı kareler...

Fotoğraflar, Varol Karslıoğlu.



ARNAVUTcigeri serviste...
Tatlı masası
Zeytinyağlı bamya
Sofralarımızın vazgeçilmezi; ekmek, peynir, zeytin
Midye dolma
Kadınbudu köfte

 Sheilah Kaufman


Şimdi sırada, ilkini 2 sene önce başlattığımız, sevgili Evnur Taran’ın büyük katkıları ile gerçekleşen, bu sene de hastane yönetimi tarafından özellikle tekrarlanması rica edilen, bir başka etkinliğimiz var. 23 Nisan’da “Hospital for Sick Children’da“ hasta çocuklarımıza, hepsi için tek tek hazılanmış minik tezgahlarda kilim dokutacağız. Böylece sevgili Ata’mızın “Tüm Dünya Çocuklarına armağan ettiği“ 23 Nisan bayramımızı, farklı ülkelerden gelmiş olan çocuklarımızla kutlamış olacağız.

8 yorum:

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Çok güzel bir çalışma olmuş, yemekler harika, tam bir Türk mutfağı tanıtımı, hazırlayanların ellerine yüreklerine sağlık. İzmrden selamlar sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

muhteşem bir organizasyon olmuş....ellerinize , emeğinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Orada olamadigim icin cok uzgunum harika bir takim calismasi ornegi daha...Herkesin ellerine emeklerine saglik

sevimlimutfak dedi ki...

Harika bir organizasyon. Hepsi birbirinden güzel olmuş, nasılda beğenerek yemişlerdir. Hazırlayan herkezin ellerine sağlık. Sevgiler...

Özgen dedi ki...

Harika bir etkinlikmiş arkadaşım çok isterdim ben de bu faaliyetlerin içinde bulunmayı sevgiler...

Kuzzine dedi ki...

Çok tebrik ederim.Harika bir çalışma olmuş.Ülkemizin tanıtımı ve zenginliğinin görülmesi ve farkedilmesi için muhakkak birşeyler yapılması lazım.Yoksa bizleri halıhazırda tanıdıkları gibi yanlış tanıyacaklar; mutfak ve yemek kültürü; çok kültürlülüğü ve çeşitliliği yansıtmak için en iyi çıkış noktası.Kilim dokuma etkinliğinin haberlerini dört gözle bekliyorum.Tekrar tebrik ederim.

Ebru dedi ki...

Bayildim, ellerinize, yureginize saglik. Gozlerim dolarak okudum...

ayseyaman dedi ki...

muhtesem bir manzara...harika bir tanitim...ellerinize emeklerinize saglik...
kasikli sunumlara bayildim....
diyecek soz bulamiyorum, keske yakinlarinizda olabilseydik..