Izgara etlerin yanına çok yakışan bir meze.
Hazırlama süresi: 10 dakika
Zorluk derecesi: 1 2 3 4 5
Kaç kişilik: 2-4
Malzemeler:
- 2 büyük boy domates -kabukları soyulup çok küçük küp küp kesilmiş-
- 1 küçük boy soğan - çok ince doğranmış -
- 1-2 diş sarımsak - çok ince doğranmış -
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 adet sivri biber - çok ince doğranmış -
- 1/4 su bardağı zeytinyağı - 4 yemek kaşığı kadar -
- 1/2 limon suyu ya da 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/4 su bardağı maydanoz - ince doğranmış -
- Deniz tuzu
Malzemeleri doğradıktan sonra karıştırma kabında iyice karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine biraz chives ya da taze soğan serpiştirin.
Afiyet olsun.
9 yorum:
görüntü muhteşem ellerine sağlık
enfes olmuş ellerinize....et yemeklerinin yanında mutlaka domates yenmesi gerekiyor diye okumuştum...bilmem ne kadar doğru ama bende et ve domates aşkına saygı duyanlardanım...:)))...ellerinize sağlık...
Çok severim çok:))
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
en sevdigim meze:)) ellerine saglik...
Dun aksam denedim, nefis oldu. Yaninda izgara kofte ve sade pilav vardi ve tek kelimeyle harikaydi. Tesekkur ederim, diger tarifleriniz gibi bu da tam olcu...
Sevgiler,
Asli
Her öğle yemeği öncesi girip bakıyorum :) ellerinize sağlık..
SELAM MUHTEŞEM OLMUŞ ELINE SAĞLIK
Ellerinize sağlık. Bu arada, chives'in Türkçesi Frenk soğanı. Sevgiler.
Chives'in Tukcesini gercekten bilmiyordum.Tesekkur ediyorum sevgili Aybige-Kedi defteri, ogrenmenin yasi yok :)
Yorum Gönder