12 Ağustos 2010 Perşembe

Mantarlı, şarap soslu ızgara et





Malzemeler: ( 4 kişilik)
  • 4 tane "New York" ya da "ribeye" ızgaralık et (veya tercih ettiğiniz herhangi bir et)
  • 1 yemek kaşığ tereyağ
  • 4 adet taze soğan - ince doğranmış, sadece beyaz kısımları -
  • 1 diş sarımsak - ince doğranmış -
  • 200 gr. mantar - ince dilimlenmiş -
  • 3/4 su bardağı kırmızı şarap
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 tatlı kaşığı un -silme-
  • 1 tatlı kaşığı “dijon“ hardal
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
Hazırlanışı:
  • Etinizi pişirmeden 30 dakika önce dolaptan çıkarıp, oda ısısında bekletin. Böylece, pişerken her tarafı eşit ısıda pişecektir.
  • Tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritip, taze soğanları biraz öldürün. Sarımsağı ve mantarları da ekleyip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.Unu ilave edip biraz daha kavurun. En son et suyunu, biberiyeyi, tuzunu, karabiberini, hardalı ve şarabı da ekleyip, sos kaynayıp koyulaşana kadar karıştırın.
  • Bu arada etleri, yüksek ısıda ısıtılmış mangalda, zeytinyağı ile yağlıyarak, her iki tarafinı 5’er dakika olmak üzere pişirin.
  • Etlerin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 5 dakika beklettikten sonra, üzerine sosunu döküp servis yapın.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Yolcu dedi ki...

Ramazan için pek uygun olmamış şarap sosu...

umutluhayat dedi ki...

ellerinşze sağlık çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

Ramazanda boyle bir tarif hic hos olmamis dogrusu

Ozlem

Unknown dedi ki...

Sevgili yolcu ve Özlem,
Beni takip edenler bilirler, blogumun sağ üst köşesinde her zaman “sırasını bekleyen“ bir tarifim vardır. Bu şarap soslu etim de son 2 haftadır yayınlanmayı bekliyordu ama fırsat olamadı. Yani hesabımca Ramazan’dan önce yayınlanacaktı. Ramazan da yayınlanması saygısızlıktan değil, tamamen tesadüften...

Sevgiler,
Asuman

Adsız dedi ki...

Şarap pişirme sırasında uçacağı için ramazan'da bir mehsur oluşturmaz