23 Mart 2010 Salı

Şakşuka




Bloğumu takip ediyorsanız, mümkün olduğunca hafif ve sağlıklı tarifler vermeye çalıştığımı artık biliyorsunuzdur. Genelde kızartmalarımı da fırında yapıyorum. Ama bu tarif maalesef bol yağda kızarmadan böylesi lezzetli olamıyor. Neyse fazla düşünmeden, günah çıkarmayı da ertesi güne bırakarak biz afiyetle yedik, nefisti...

Malzemeler:
( 4 kişilik)
  • 1 adet küp küp doğranmış patlıcan
  • 1 adet küp küp doğranmış patates
  • 1 adet küp küp doğranmış kabak
  • 3-4 adet küp küp doğranmış sivribiber
  • Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için:
  • 3-4 adet kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanışı:
  • Öncelikle yoğurdunuzu süzgüye koyup buzdolabında süzülmeye bırakın. Yoğurdunuzu süzdürmezseniz sebzelerin üzerine koyduğunuzda bir süre sonra sulanır (resimde görüldüğü gibi:)
  • Patlıcanı alacalı soyup, küp küp doğrayıp tuzlu su dolu bir kaba koyun ve yarım saat bekletin.
  • Patatesi, kabağı ve biberleri de soyup, küp küp doğrayın.
  • Kızgın yağda sırasıyla, patates, kabak, patlıcan ve biberleri kızartın.
  • Kızaran sebzeleri önce bir süzgüye alın, yağları süzülsün. Daha sonra da kağıt havlu üzerinde bir süre bekletip servis tabağına alın.
  • Diğer tarafta bir tavada, zeytinyağı, domates, sarımsak, salça, tuz, şeker ve sirkeyi karıştırarak koyulasana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Sebzelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, onun üzerine de soğumuş domates sosunu ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Ebru dedi ki...

O kadar canim cekti ki...Gozum kaldi resmen!

dokuzuncubulut dedi ki...

Asuman Hanımcım,
közlemek için patlıcan çıkarmıştım. O arada sitenize girdim ve şakşuka resmini gördüm. Şu anda patlıcanlar tavada kızarıyor. Ellerinize sağlık olsun...
Bizim evde kızartma ya bir ya iki kere olur. Sayeniz de bu senenin ilk kızartmasını biraz sonra afiyetle yiyeceğiz...
Sevgiler.