22 Ocak 2010 Cuma

Et terbiyesi



Mangalda ya da fırında pişireceğiniz etleri marine etmek için bir tarif var bugünkü yazımda...Ben “T-Bone Steak“ ile hazırladım ama mangala uygun herhangi bir etle de olabilir.

Afiyet olsun.


Malzemeler: ( 4 par
ça et için)

  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yoğurt suyu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 büyük boy soğanın suyu
  • Karabiber ve kırmızı biber

Hazırlanışı:

  • Soğanın suyunu çıkartmak için rendeleyin, rendelenmiş soğanı bir süzgüye koyup elinizle ezerek suyunu bir kaba akıtın.
  • Kalan tüm malzemeyi soğan suyu ile beraber karıştırın, soslayacağınız eti yıkayıp, kurulayıp bu sosa yatırın. Üzerini strechleyip buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra, pişirmeden 15-20 dakika önce cıkarıp, oda sıcaklığında bekletin.
  • Mangalda ya da önceden ısıtılmış 450F/230C fırında, eti kurutmadan pişirin.


Not: Pişmeden tuz koymak eti sertleştireceği için, ben tuzunu piştikten sonra üzerine ekiyorum.

1 yorum:

dokuzuncubulut dedi ki...

Merhabalar,
Yine güzel ve faydalı bir tarif vermişsiniz. Fotoğrafta "ye beni" diyor... Sevgiler.