18 Ocak 2010 Pazartesi

Beyaz peynirli, otlu gözleme




Arap marketinden alınmış lavaş pidesi/flat bread ile hazırlanmış, “tembel işi“ ama çok lezzetli olan bu gözleme tarifimi paylaşmak istedim bugün sizlerle. Hafta sonu kahvaltıları için, çok çabuk hazırlanabilen bir tarif. Benim aldığım paketten 3 adet, elips şeklinde pide çıkıyor. 1,5 tanesi, alttaki resimde gördüğünüz büyük boy gözlemeye yetiyor. Teflon tavanızın en büyük boyunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Simdiden afiyet olsun...



Malzemeler:

  • 1/2 paket lavaş pidesi/flat bread
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağından biraz az zeytinyağı
  • Beyaz peynir ya da keçi peyniri (dilerseniz patatesli ya da ıspanaklı da yapabilirsiniz)
  • Dereotu, maydanoz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • İnce doğranmış dereotu ve maydanozu, beyaz peynir ile karıştırıp, üzerine karabiberini ekleyin.
  • Ayrı bir kapta, 1/2 su bardağı süt ile zeytinyağını karıştırın.
  • Büyük boy teflon tavanızı biraz zeytinyağı ile yağlayıp, 1 adet pideyi kenarları tavadan sarkacak şekilde tavaya yerleştirin.
  • Diger pidenin de yarısını elinizle koparıp, tavanın tam ortasına gelecek şekilde koyun (böylece taban kısmı iki kat oluyor, sütlü malzemeyi eklediğimizde tavaya akmıyor).
  • Sütlü malzemenin yarısını pidenin üzerine döktükten sonra, iç malzemesini koyun.
  • Tavanın kenarından sarkan pideyi bohça yapar gibi kapatıp, üzerine kalan sütlü malzemeyi her tarafına eşit gelecek şekilde dökün ve orta ısıdaki ocakta 1-2 dakika kadar pişirin.
  • Bir tabak yardımı ile ters çevirip arka yüzünü de pişirip, servis tabağına alın.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Acuman muthis yaraticisin, bir cay olsa vedeee senin gozleme yammyamm

rumma dedi ki...

Ellerinize sağlık ,lavaşla değil ama yufkayla sık yaptığım böreklerdendir..
Sizde yurtdışındasınız anlaşılan Asuman hanım..
Bende yurtdışındaki kardeşime yufka yollıycam ..:)