Malzemeler: (20 adet çıkıyor)
- 65 gr.tereyağ (250gr' lık tereyağın 1/4'i)
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 portakal (kabuğu ince rendelenip, suyu sıkılmış)
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 tatlı kasığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kasığı karbonat
- 1/2 cay bardağı kuş üzümü
- 1 cay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı , sıvıyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın.
- Yumurtayı ilave edip iyice karıştırın.
- Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyin.
- 2,5 su bardağı elenmiş un, kabartma tozu, karbonat, vanilya, ceviz ve kuş üzümünü de ilave edip ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ( kalan 1/2 bardak unu gerekiyorsa azar azar ilave edin).
- Cevizden biraz büyükçe parçalar koparıp, önce kalın silindir şekli verin, sonra uçlarını büküp hilal şekli vererek, yağlanmış tepsiye dizin (tepsiye koymadan, çırpılmış yumurta beyazına batırıp, kalın esmer şekere veya irice kırılmış cevize bulayabilirsiniz).
- 180C/350F firında, altı ve üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder