24 Eylül 2009 Perşembe

TUTMAÇ ÇORBASI



En çok yarım saat içinde hazırlanabilecek, doyurucu, besleyici ve lezzetli bir çorba, tutmaç çorbası. Doğu Anadolu yöresine ait bir çorba. Bildiğimiz yeşil mercimek çorbasının, yoğurtla hazırlanmış hali. Değişik bir lezzet, denemenizi tavsiye ederim...


İÇİNDEKİLER:

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 diş dövülmüş sarımsak ( isteğe bağlı )
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI:

  • Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzün.
  • Aynı tencereye, 4 su bardağı suyu koyup kaynatın.
  • Su kaynadıktan sonra eristeleri ve mercimeği de ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Bir kasede yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
  • Kaynamakta olan mercimekli sudan birazını yoğurtlu karışıma ekleyip, ılınmasını sağlayın.
  • Yoğurdu çorba tenceresine ilave edin.
  • Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın, tuzunu ayarlayın.
  • Servis yapmadan önce üzerine, tereyağda kızdırılmış nanesini dökün.

    Afiyet olsun...

Not: Çorbanın yoğurdunun kesilmemesi için, piştikten sonra kapağını yarım aralık bırakın.

1 yorum:

Ebru dedi ki...

Nefis gorunuyor, ellerine saglik. En kisa zamanda deneyecegim...