2 Eylül 2009 Çarşamba

KARIŞIK SEBZELİ KÖFTE



Türkiye’deki tazecik ve lezzetli sebzelerle yapılınca, harika bir lezzet ve görüntü oldu. Sebzeleri Bodrum Yalıkavak pazarından aldım, gerçekten nefisti. Kütür kütür olan sivribiberleri özledim bile...

KÖFTELİK MALZEMELER:

  • 1/2 kg. kıyma
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi ya da hazır ekmek kırıntısı
  • Tuz, karabiber
MALZEMELER:

  • 3 orta boy patlıcan ( alacalı soyulup, 15 dakika tuzlu suda bekletilmiş)
  • 3 orta boy patates
  • 7-8 sivri yeşilbiber
  • 3 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI:

  • Köftelik malzemeyi karıştırıp, yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Patlıcanları, patatesleri, domatesleri birer parmak eninde halka kesin.
  • Çukurca bir fırın tepsisine1 köfte, 1 patates,1 domates,1 patlıcan olmak üzere, resimdeki gibi yan yana dizin. Aralarına yeşil sivri biberleri serpiştirin.
  • Uzerine, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su karışımını dökün.
  • Fırına vermeden önce, tepsinin kenarından suyunu ilave edin ( sebzelerin yarısına kadar gelecek).
  • 375 F da-190 C de, üzerini kapatmadan pişirin.

    NOT: Üzeri açık pişeceği icin, su kaybı olacaktır. Ara sıra kontrol edip gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: