13 Eylül 2009 Pazar

NAR EKŞİLİ KISIR

2 su bardağı ince kısırlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
10 sap taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
Taze nane ( yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane)
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 limonun suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
Marul yaprakları (süslemek için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasının üzerine, 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip hızlıca karıştırın ve bulgurun üzerine dökün.
  • Buharı uçmadan, bir kapak kapatıp 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yumuşayıp, ılınmış bulguru biraz yoğurun.
  • Nar ekşisi,sıvıyağ ve nane karışımını kapaklı bir kavanozda hazırlayın. Kapağı kapatıp çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın.
  • Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ilave edin.
  • Kıyılmış maydanoz ve incecik kıyılmış taze soğanı ekledikten sonra, naneli sosu üzerine gezdirip, servis edin.

NOT:

Herkesin kendine ait bir kısır tarifi var. Ben eskiden salçaları zeytinyağında biraz kavurarak bulgura eklerdim. Sonra çiğden denedim. Bu yöntem daha pratik ve hafif oluyor. Eğer nar ekşiniz yoksa limon miktarını bire çıkarmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Gecenin bu saatinde nasıl da canım kısır istedi valla şöyle bol ekşili ekşili :D
Zuhal..

Adsız dedi ki...

Offffffff be kisir cok guzel.

Elif