1 Şubat 2012 Çarşamba

YEŞİL KABAKLI, KAKAOLU KEK



İçinde kabak olduğunu asla anlayamayacağınız (işin güzeli, çocuklarınızın da anlayamayacağı :) bir kek oluyor. Islak kek kıvamında, bizde çok beğenildi.
Bu tarifi, kekevi.com' dan aldım. Ben biraz şekerini ve fırının ısısını azalttım...



MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1+3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığından az karbonat
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 2 ya da 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı, kabuğu ile rendelenmiş kabak
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
HAZIRLANMASI:
  • Yumurta ve sekeri krema gibi olana kadar çırpın. (7 dakika)
  • Sıvıyağı yavaşça ekleyerek, çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri birlikte eleyip, karışıma yarısını ekleyip karıştırın.
  • Kabakları ve cevizi de ilave edip kalan unlu karışımı koyarak karışmasını sağlayın.
  • Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmıs 165C (325F) fırında, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. (yaklasik 40-45 dakika)
Afiyet olsun.


2 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

afiyet olsun :)) Muhtesem gorunuyor fotograflar :))

sinem dedi ki...

valla tes ettim sahiden güzel. ama kabak neresinde çözemedim.çok enteresan bi kek. ıspanaklı yemiştim ama bunu hiç yememiştim de duymamıştım da. eline sağlıkk...