25 Şubat 2012 Cumartesi

PATLICAN PİYAZI




Bu harika mezeyi “Soframız“ dergisinin, geçen seneki Ağustos sayısından görüp hazırlamıştım. Çok beğenilen bir tarif, tavsiye ederim.

Malzemeler: ( 6 kişilik)
  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal dereotu
  • Deniz tuzu
Kızartmak için: Sıvıyağ

Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Üzerlerine tuz serpin ve bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde bekletin. Patlıcanları elinizle sıktıktan sonra kağıt havlu üzerine çıkarıp, sularını süzdürün. Bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Biberleri 1 cm. büyüklüğünde doğrayıp, kızartın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları dövüp bir kaba alın, üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Patlıcan, domates ve biberleri bir kaba alıp harmanlayın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Dereotu ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.



5 yorum:

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

offff süper ellerine sağlık

ilknurşah dedi ki...

en cok sevdigim ama yemeye korktugum kizartma ellerine saglik harika gorunuyor kardesim opuldun

Sema dedi ki...

Tehlikeli tarifler bunlar! Valla gece yataga yattigimda aklim hala dolapta kalan birazcik patlicandaydi:)Onu da sabah ilk is hallettim...

defneylebirlikte dedi ki...

ben de bu harika bloğu çok geç buldum anlaşılanresimler tarifler herşey harika.tebrikler.sizi hemen listeme ekliyorum...sevgiler....

bir kase lezzet dedi ki...

Canım ben geldim
mmmm mis ellerine saglık
:))))))