1 Şubat 2014 Cumartesi

Tavada kabak mücveri

 
 
Sıcak ya da soğuk servis edebileceğiniz, hazırlanması kolay, servisi kolay ve sağlıklı bir tarif ile herkese merhaba...
 
Bu tarifte “Panko“ marka ekmek kırıntısı kullanılıyor. Bu ekmek kırıntısının diğerlerinden farkı tanelerinin iri oluşu. Ben de tarifin aslına sadık kalıp aynen veriyorum. Panko yerine,  irice çekilmiş ekmek kırıntısı da kullanılabilir diye düşünüyorum ama ben denemedim.

Bu verdiğim ölçülerden 6 adet orta boy mücver çıkıyor. Kalabalık bir guruba hazırlayacak iseniz ölçüyü 2 ya da 3 katına çıkarmanızı öneririm.

 
Malzemeler: (6 adet için)      
  • 1 adet büyük boy kabak ( kabukları ile rendelenmiş ve suyu kağıt havlu ile sıkılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 cup ’taze rendelenmiş’ Parmesan peyniri (64 gr)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
  • 1 cup 'Panko' bread crumps (irice çekilmiş ekmek kırıntısı) 136 gr.
  • Dereotu (ince kıyılmış)
  • Deniz tuzu, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
  • Zeytinyağı hariç bütün malzemeyi elinizle  karıştırın ve 6 adet yassı, yuvarlak köfteler yapın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Isınan yağa köfteleri koyup, her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar orta ateşte kızartın.
  • İsteğe göre, yanında yoğurt ya da sour cream ile servis yapın.
 
Afiyet olsun
 
 
 
 

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar sevgiler...

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Ellerinize sağlık. Resimde, tarifte güzel görünüyor.

Arnavut Cigeri dedi ki...

Tesekkur ediyorum.

Sevgiler.