17 Ocak 2012 Salı

Cevizli kurabiye



Sevgili Yeliz’in nefis cevizli kurabiyesi, mutlaka deneyin derim. Lezzet ve doku olarak bana biraz acıbadem kurabiyesini hatırlatıyor. Yapımı çok kolay ve çok sağlıklı. İçinde un ve yağ yok, cevizin yağı yeterli geliyor. Yumurtanın da sadece beyazı var. Bir bardak kahve ya da çayın yanında, vazgeçilmeziniz olacak...
Verdiğim tariften 12 adet kurabiye çıkıyor, isterseniz verilen miktarları 2 ya da 3 katına çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 165 gr. ceviz
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi (orta boy, tatlandırılmamış/unsweetened medium size)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1-2 damla vanilya özütü (pure vanilla extract) ya da 1 paket vanilya
Cevizi robotta iyice öğütün (mümkün olduğunca ince olsun). Robotta çekilmiş cevizleri karıştırma kabına alın, kalan malzemeleri ilave edip karıştırın ve 12 eşit parcaya ayırın. Elinizle yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 375F- 190C fırında 10-12 dakika pişirin (benim fırınımda 10 dakika yeterli oluyor).
 
Önemli not: Süreyi kesinlikle geçmeyin, aksi halde kurabiyeleriniz sertleşir.
Bir de fırınınızın orta rafında ve alt-üst ısıtma programında pişirin.

Afiyet olsun.



12 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik.... Eminim süper bir lezzet olmustur, ben de bu tarifi badem unu ile hazirliyorum... O da cok leziz oluyor... Sevgilerimle, afiyetler olsun,,,

cafemuss dedi ki...

Şimdi çayla beraber iyi giderdi elinize sağlık :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kisa zamanda denenecekler listesine girdi..Ellerine saglik arkadasim..

Okyanus Otesi dedi ki...

Dun okudum tarifi:) eve gider gitmez yaptim cunki inanilmaz merak ettim.. ve evet sonuc mukemmel tek yaptigim hata sizi dinlemeyip firinda biraz daha fazla tuttum sanki pismemis gibi geldi... ve kesinlikle ikinci yapisimda 12 dk.dan fazla tutmayacagim gerci oglum ben kitir kitir severim diye diye yedi:))) ama gercekten cok guzel bir tarif tesekkurler:) buyuk bir keyif ile takip etmekteyim sizi:)

Unknown dedi ki...

Sevgili okyanus otesi, ilk denememde ayni hatayi ben de yapmistim. 12 dakikanin sonunda baktigimda sanki pismemis gibi gelmisti bana da ve 2 dakika daha fazla tutmustum. Kesinlikle en fazla 12 dakika tutulmali, eger firiniziz turbo ise 10 dakika bile yeterli olacaktir.Afiyet olsun, begendiginize sevindim.
Sevgiler.
Sevgili Munster, cafemuss ve Dostbahcesindenlezzetler, guzel yorumlariniz icin tesekkurler...

Sevim dedi ki...

Bu tarif nefis otesi birsey. Ben iyiki sizi dinleyip 12 dakika tutmusum cunku tam geldi. Coook ama cook tesekkur ediyorum size bu tarifi bizimle paylastiginiz icin...
Sevgiyle kalin...

aslı dedi ki...

Ben de Münster gibi badem unu ile hazırlıyordum. Ama cevizlisinin de çok güzel olacağından eminim. Çok lezzetli görünüyorlar, hemen denemek isterim.
Ellerinize sağlık, sevgiler:))

Twitter dedi ki...

Çok sevdiğim bir kurabiyedir.Epeydir yapmamıştım, unutmuşum. Eline sağlık. Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.

Yasmine dedi ki...

Bu aksam yapmak istiyorum bu tarinizi ama merak ediyorum. Firinda 10-12 dakika bekletilirse nasil bir kurabiye oluyor? Yani sert ve isirinca daglan mi, yumusakca mi?

Unknown dedi ki...

Yasmine Hanim 10 dakika pisirmek(benim firinimda) yetiyor. Altlari cabuk kizariyor, iki kat yagli kagit koymayi deneyebilirsiniz. Kubarbiyelerin lezzeti ve kivamini en eyi 'disi sertce, ici yumusak, acibadem kurabiyesi tadinda' diye tarif edebilirim sanirim.Bir de ertesi gune kalanlar bence daha da lezzetli oluyor...
Size kolay gelsin, sonuctan beni haberdar ederseniz memnun olurum.

Sevgiler.

Yasmine dedi ki...

Dun yaptim kurabiyeleri. Tarif icin cok tesekkurler. Firinimi cok iyi tanimadigim icin olsa gerek cok basarili olamadim ama yine de gercekten de cok lezzetliydiler. Firinin en alt rafina koyup alt-ust isitma programinda calistirdim ama ustleri biraz yumusak kaldi (Gerci cikardiktan bir saat kadar sonra sertlesti ama bunu bilmiyordum tabii firin calisirken) altlari ise maalesef biraz yanmis. Bir dahaki sefere firinin orta rafina koyup turbo ayarda deneyecegim. Merak ettigim bir sey var. Acaba seker miktarini azaltabilir miyim? Yoksa dengeyi bozmus olur muyum? Kalori tasarrufu yonunden :)

Unknown dedi ki...

Yasmine Hanim sizin yorumunuzdan sonra tarifin "uyari" kismina firinin orta rafinda pisirin diye bir madde daha ekliyorum.Belirttigim gibi altlari cabuk kizariyor, alt rafta pisirince tahmin edebiliyorum sonucu.
Ben turbo firinda denemedim ama eger turboda deneyecek iseniz o zaman sureyi sanirim biraz daha azaltmaniz gerekebilir. Firindan cikinca yumusak pismemis gibi duruyor ama soguyunca sertlesiyorlar.
Bir de seker miktarini azaltabilir miyim diye sormussunuz, ben denemedim ama az bir miktar eksiltmek sanirim sorun yaratmaz.
Umarim yardimci olabilmisimdir.

Iyi gunler, sevgiler.